Bruk stemmeretten din i studentvalget

Av rektoratet

Studenter over hele verden tegner et bilde av håp og forandring. Studenter er selve personifiseringen av endring. Dere er i endring for å bidra til endring. Det er en sannhet at fremtiden formes av kritiske, kunnskapsrike studenter som utfordrer det etablerte og setter ambisiøse mål på vegne av kommende generasjoner.

I diktaturer vil studenter alltid være systemets potensielt sett verste fiende, og noen som må kontrolleres og undertrykkes. Det har vi dessverre sett forferdelige eksempler på. I demokratier derimot, innehar studenter og ungdom en avgjørende rolle som korrektiv mot det bestående, fortellere av nye sannheter og visjonære langt forbi det som er mulig å skue.

På Universitetet i Bergen holder vi demokratiet høyt, og vi er nå midt inne i vårens valguke i studentdemokratiet. Engasjér deg i demokratiet allerede i år. Demokratiet lever bare hvis velgerne slutter opp om valget og deltar både med meninger og ved å avgi sin stemme. Benytt sjansen nå til å sette deg inn i hva de ulike kandidatene og listene ønsker å løfte av saker, utfordre dem når du treffer dem på stands og i debatter, og gjør deg opp din egen mening.

De dere igjennom valget løfter frem får ofte stort gjennomslag på universitetet. Årets studentparlament og studentstyrerepresentanter kan vise til flere viktige saker som kom fra studentene og nå er på vei til å bli vedtatt eller gjennomført på UiB. Digitalisering, faglig kvalitetsheving, internasjonalisering og flere veivalg i universitetets nye strategi har blitt løftet frem av studentene, for studentene, og er med på å prege både de lange linjene og de daglige prioriteringene.

Vi i rektoratet opplever et svært konstruktivt samarbeid med de studenttillitsvalgte og setter stor pris på alle utfordringer, tanker og ideér som alle er med å bidra til forandring til det bedre.

Vi ønsker alle som stiller til valg lykke til, og håper alle studenter vil benytte seg av stemmeretten

Stemme gjør du her

Godt valg til alle